9-simadia-oti-yparxi-ilektrologiki-vlavi

9 σημάδια ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κάτι που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο. Όταν το χρειάζεστε, ανάβετε τον πλησιέστερο διακόπτη και εκεί είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει 24 ώρες το 24ωρο. Φωτίζει τα σπίτια μας, τα διατηρεί δροσερά ή ζεστά και τροφοδοτεί όλες αυτές τις συσκευές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Όμως υπάρχουν 9 σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει ηλεκτρολογική βλάβη και αυτά σας παρουσιάζει σε αυτό το άρθρο η εταιρεία Ηλεκτρολόγος Πειραιάς 24 Ώρες. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε πώς να εντοπίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια, μπορείτε να κάνετε προληπτικές και λιγότερο δαπανηρές επισκευές που θα βοηθήσουν επίσης στην προστασία του σπιτιού σας μακροπρόθεσμα. Αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια δεν είναι πάντα προφανή, αλλά είναι σοβαρά.

1.Ζεστές πρίζες ή διακόπτες

Πολλές ηλεκτρικές συσκευές παράγουν θερμότητα κατά τη λειτουργία τους. Ωστόσο, η ίδια η πρίζα δεν πρέπει ποτέ να ζεσταθεί. Εάν παρατηρήσετε θερμότητα σε μια πρίζα, αποσυνδέστε αμέσως τα καλώδια και μην χρησιμοποιείτε την πρίζα έως ότου μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, αφού καλέσετε ηλεκτρολόγο.

Οι διακόπτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όμως με μία εξαίρεση. Οι διακόπτες ασφάλειας συνήθως θερμαίνονται στην αφή, καθώς εμποδίζουν την υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη υπερφόρτωση του ηλεκτρολογικού πίνακα. Ωστόσο, ακόμη και οι διακόπτες ασφάλειας δεν πρέπει ποτέ να είναι υπερβολικά ζεστοί στην αφή. Η υπερβολική θερμότητα είναι ο λόγος που πρέπει πάντα να ελέγχετε την ισχύ πριν εγκαταστήσετε έναν διακόπτη. Αν δεν μπορείτε μόνοι σας, εμπιστευτείτε έναν ηλεκτρολόγο.

2.Δεν λειτουργούν οι διακόπτες και οι πρίζες

Εάν οι διακόπτες ή οι πρίζες σταματήσουν να λειτουργούν ή να λειτουργούν μόνο κατά διαστήματα, μπορεί να είναι ένδειξη χαλαρής καλωδίωσης και πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς. Οι χαλαρές πρίζες δημιουργούν επίσης πιθανότητα ηλεκτροπληξίας. Ακόμη και μια μερικώς εκτεθειμένη πρίζα μπορεί να βλάψει ένα ανυποψίαστο άτομο που συνδέει ή αποσυνδέει ένα καλώδιο, καθώς ενδέχεται να χτυπηθεί από μεγάλη ποσότητα ρεύματος.

Παρακολουθήστε τα σημεία εξόδου στο σπίτι σας. Εάν παρατηρήσετε τυχόν αποχρωματισμούς ή σημάδια καψίματος στις πρίζες σας, αυτό σημαίνει ότι η καλωδίωση στο σπίτι σας έχει υποστεί κάποια ζημιά και απελευθερώνει θερμότητα. Αυτή η θερμότητα καταστρέφει ήδη τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σας και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πολύ χειρότερα, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη.

3.Φώτα που τρεμοπαίζουν

Τα φώτα που τρεμοπαίζουν συνήθως υποδηλώνουν αύξηση ισχύος. Αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να υπάρχει χαλαρή ηλεκτρική σύνδεση. Εάν το τρεμόπαιγμα συμβαίνει σε ένα μόνο φωτιστικό, η επιδιόρθωση είναι συνήθως αρκετά απλή. Εάν επηρεάζει πολλά φώτα ή δωμάτια, τότε το πρόβλημα είναι πιθανότατα πολύ πιο σοβαρό. Εάν τρεμοπαίζει το φως σε ολόκληρο το σπίτι, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στον ηλεκτρολογικό πίνακα ή στην γενικότερη καλωδίωση του σπιτιού. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με έναν ηλεκτρολόγο για να χειριστεί το πρόβλημα και να δώσει μια λύση.

9-simadia-oti-yparxi-ilektrologiki-vlavi

4.Περίεργη μυρωδιά

Πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μυρωδιά ενός καψίματος πρέπει να είναι ένα άμεσο προειδοποιητικό σημάδι ηλεκτρολογικής βλάβης. Εάν η καλωδίωση στο ηλεκτρολογικό  σας σύστημα θερμαίνεται αρκετά για να λιώσει το πλαστικό περίβλημά της, αντιμετωπίζετε επικείμενο κίνδυνο πυρκαγιάς και πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα. Προσπαθήστε να εντοπίσετε την πηγή του ζητήματος, είτε σε ένα φωτιστικό είτε στον ηλεκτρολογικό πινάκα, και επιλύστε το γρήγορα. Μην το χειριστείτε μόνοι σας, επικοινωνήστε με έναν ηλεκτρολόγο.

Χρησιμοποιήστε τη μύτη σας για να ανακαλύψετε την πηγή του προβλήματος όταν υποψιάζεστε ότι υπάρχει ηλεκτρικό πρόβλημα στο σπίτι σας. Μυρίστε για τυχόν μυρωδιά καμένου στις πρίζες, καθώς και στον ηλεκτρολογικό σας πίνακα. Οι μυρωδιές από καύση σημαίνουν ότι μπορεί να έχει ήδη αρχίσει πολύ σοβαρή ηλεκτρολογική βλάβη και, αν συμβαίνει αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να το διορθώσετε αμέσως με έναν ηλεκτρολόγο.

Μια νέα συσκευή ενδέχεται να προκαλέσει περίεργη οσμή κατά την πρώτη εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο χρώμα, τη φινίρισμα της συσκευής ή σε κάποιο άλλο επιφανειακό πρόβλημα. Αλλά αν εντοπίσετε μια περίεργη μυρωδιά που προέρχεται από μια ηλεκτρική πρίζα, αποσυνδέστε οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο σε αυτήν και μην την χρησιμοποιήσετε ξανά μέχρι να το ελέγξει ένας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος. Επιπλέον, εάν ο ηλεκτρολογικός πίνακας εκπέμπει περίεργη οσμή, καλέστε αμέσως έναν ηλεκτρολόγο.

5.Σας «χτύπησε» το ρεύμα

Ενώ μιλάμε για γείωση ηλεκτρικών συστημάτων, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να έχετε προβλήματα γείωσης σε ευρύτερη κλίμακα. Εάν αγγίξετε ένα μεταλλικό αντικείμενο που είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρολογικό  σύστημα του σπιτιού σας και λάβετε σοκ, αποτελεί ένδειξη ότι το ηλεκτρικό σας σύστημα δεν είναι σωστά γειωμένο. Αυτό ισχύει σίγουρα για ηλεκτρικά φωτιστικά όπως λάμπες ή ανεμιστήρες οροφής, αλλά και πράγματα όπως γραμμές νερού ή φούρνου.

Μην συγχέετε αυτά τα περιστατικά με στατικά ηλεκτρικά ρεύματα, τα οποία είναι πολύ μικρότερα και δεν πρέπει να σας απασχολούν. Εάν δεν έχει γίνει σωστή γείωση στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας, αλλά διαθέτει υποδοχές τριών άκρων, καλέστε έναν ηλεκτρολόγο από την Ηλεκτρολόγος Πειραιά 24 Ώρες.

6.Χαλαρή σύνδεση της πρίζας

Εάν συνδέσετε ένα καλώδιο σε μια πρίζα και παρατηρήσετε ότι τα εσωτερικά σημεία της πρίζας κινούνται, ήρθε η ώρα να ανοίξετε την πρίζα και να την αφαιρέσετε. Μια χαλαρή πρίζα τελικά θα ταρακουνήσει τα καλώδια της και αυτό οδηγεί σε σπινθήρες και πιθανούς κινδύνους φωτιάς. Ευτυχώς, αυτή η ηλεκτρολογική βλάβη έχει σχετικά εύκολη επίλυση, αλλά καλύτερα να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο.

7.Ακατάστατη ή μπερδεμένη καλωδίωση

Μια όμορφα τοποθετημένη, καλά οργανωμένη καλωδίωση δεν λειτουργεί καλύτερα από καλώδια που κινούνται τυχαία ή δεν είναι αρκετά επίπεδα κατά μήκος ενός δοκού. Ωστόσο, τα σημάδια ακραίας αποδιοργάνωσης μπορεί να αποτελούν ένδειξη κακής ή βιαστικής ηλεκτρικής εργασίας. Εάν δείτε υπερβολικά μπερδεμένες γραμμές ή διακλαδώσεις που μοιάζουν με φωλιές αρουραίων, καλύτερα να κάνετε μια πιο εμπεριστατωμένη επιθεώρηση της υπόλοιπης ηλεκτρολογικής σύνδεσης του σπιτιού σας με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου.

8.Πέφτει συνεχώς η ασφάλεια

Είναι συνηθισμένο να πέφτει ένας διακόπτης ασφάλειας ενός σπιτιού. Αυτό είναι σχεδιασμένο να κάνουν κάθε φορά που εντοπίζουν πιθανό κίνδυνο βραχυκυκλώματος ή όταν υπερθερμαίνονται. Μια ασφάλεια διακόπτει την τροφοδοσία ρεύματος μέσω του κυκλώματος κάθε φορά που το σύστημα είναι υπερφορτωμένο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε απλώς να την ανεβάσετε ξανά και να συνεχίσετε τις εργασίες σας.

Ωστόσο, εάν ο διακόπτης ασφαλείας πέφτει πολλές φορές το μήνα ή ακόμη πιο συχνά, είναι σίγουρο ότι υπάρχει μια βαθύτερη, δυνητικά επικίνδυνη ηλεκτρολογική βλάβη στην ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας ή αυτό το κύκλωμα υπερφορτώνεται με πάρα πολλές συσκευές ή συσκευές που απαιτούν υψηλή ενέργεια. Ενδέχεται να χρειάζεται αντικατάσταση από έναν ηλεκτρολόγο.

9.Φαγωμένα καλώδια

Συνήθως αυτή η ηλεκτρολογική βλάβη προκαλείται από τρωκτικά, κατοικίδια ζώα και ερασιτέχνες ηλεκτρολόγους. Οποιαδήποτε χαλασμένη καλωδίωση όπως αυτή ενέχει έναν σημαντικό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς. Είναι υψίστης σημασίας ότι εάν εντοπίσετε ή υποψιάζεστε ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ηλεκτρολόγο για να ελέγξει και να αντικαταστήσει την κατεστραμμένη καλωδίωση και να αναζητήσει για περαιτέρω ζημιές και ηλεκτρολογική βλάβη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δυστυχώς, πολλά προβλήματα καλωδίωσης μπορούν να εντοπιστούν σε χώρους, σπίτια ή επαγγελματικοί χώροι, που εκτελούνται ηλεκτρολογικές εργασίες από άτομα που δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση στην ασφαλή εγκατάσταση ηλεκτρικής υποδομής. Μπορούν να σας δελεάζουν με μια φτηνή τιμή, αλλά σας αφήνουν με έναν πιθανό απειλητικό για τη ζωή και κρυφό κίνδυνο.

Εμπιστευτείτε την εταιρεία Ηλεκτρολόγος Πειραιάς 24 Ώρες, καθώς δεσμευόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας κατά την εκπόνηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πελατών μας. Καλέστε στο 213 090 5868 και ζητήστε προσφορά. Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, όλον τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares